Spotted - Joc educativ de calatorie

spotted

Produs Nou

SPOTTED este jocul educativ de calatorie conceput pentru a fi o solutie viabila pentru tendinta tot mai frecventa a copilului de a cere telefonul mobil sau tableta in timpul calatoriilor cu masina.

  • Numar jucatori:   1-2 jucatori
  • Varsta recomandata:   6 - 14 ani

In stoc furnizor

147,00 lei

SPOTTED este jocul educativ de calatorie conceput pentru a fi o solutie viabila pentru tendinta tot mai frecventa a copilului de a cere telefonul mobil sau tableta in timpul calatoriilor cu masina.

Avand in vedere ca pentru o perioada de timp (minute - ore), familia se afla impreuna intr-un spatiu de 3-4 metri cubi (in masina) ...am gasit o solutie pentru a-i implica pe toti intr-o activitate sanatoasa, constructiva (da, chiar si soferul se va juca Spotted, nu ca jucator, ci ca membru al consiliului - vezi Regula Consiliului in regulament)

SCOPUL JOCULUI

Scopul jocului este de a crea si intretine o atmosfera destinsa, captivanta, placuta si interesanta pe durata calatoriilor cu masina ...unde jocul este metoda invatarii.

Pe termen scurt (durata calatoriei), jocul este interactiv si este o modalitate sanatoasa de pentrecere a timpului, generand distractie si voie buna.

Pe termen lung, ofera valoare prin invatarea de vocabular in limba Engleza si Romana si ajuta la constientizare sociala - vezi Regula SPOT in regulament.

CE CONTINE?

Jocul Spotted vine intr-o cutie albastra, ce contine:

216 tokeni (jetoane) de joc cu imagini si descriere in Engleza (pe partea cu imaginea) si in Romana (pe spate)

2 tablite din lemn

3 saculeti (2 albi, 1 negru)

1 regulament de joc

MOD DE JOC

Exista cateva reguli simple de joc care vor ‘asezona’ jocul, dar modul de joc este urmatorul:

  1. Toti tokenii sunt pusi in saculetul depozit (negru) si fiecare jucator primeste cate o tablita (din lemn) si un saculet comoara (alb)

  2. Fiecare jucator extrage la intamplare 12 tokeni din saculetul negru si ii aseaza pe tablita.

  3. Jucatorii incep sa se uite afara, pe geam, pentru a indentifica lucrurile corespunzatoare tokenilor de pe tablita lor.

  4. Cand un jucator vede un lucru care se potriveste cu un token de pe tablita lui, ia acel token si il pune in saculetul lui comoara (alb), dupa care va pune pe tablita un nou token din saculetul depozit (negru).

NYIFSujK6p7zrsD7aApZ1mcbrrMDQDzYLLMZQ-8c

Jocul se termina la sfarsitul calatoriei sau cand nu mai sunt tokeni in saculetul depozit.

Fiecare token are un punctaj in functie de frecventa cu care poate fi vazut , iar scorul final este dat de suma punctelor tokenilor din saculetul comoara.

Piesele de joc

Jocul contine 216 tokeni de joc diferiti si sunt de 4 tipuri:

190 tokeni normali – tokeni cu imagini din multe domenii (natura, oameni, cladiri si constructii, vehicule, semne rutiere, obiecte, actiuni, etc).

Fiecare token are o descriere in limba Engleza (pe partea cu imaginea) si in limba Romana (pe verso), usurand asimilarea de cuvinte noi prin asociere imagine – text. Deasemenea fiecare token are punctaj (intre 1 si 5 puncte) in functie de cat de greu este gasit obiectul reprezentat.

12 tokeni de interactiune – acesita iti permit sa faci actiuni care afecteaza ceilalti tokeni de pe tablita, pentru a fluidiza jocul la nevoie.De ex. „Pune 2 tokeni la alegere de pe tablita in saculetul comoara” – eliberezi spatii pe tablita pentru noi tokeni.

4 tokeni albi – pentru creativitatea ta. Poti desena orice pe acesti tokeni sau poti sa creezi noi tokeni de interactiune dupa bunul plac.

10 tokeni SPOT – tokeni super speciali.

SPOT reprezinta tipicul catel fara stapan, care inca hoinareste pe toate drumurile din Romania.

Singurii tokeni din joc cu punctaj negativ: -5 puncte. De ce? Pentru ca nu ar trebui sa existe catei fara stapan.

Aici e lectia de constientizare sociala, iar tokenul SPOT poate reprezenta orice vedem negativ afara pe geam: groapa in drum, gunoi aruncat pe marginea drumului, padure defrisata etc.

Jocuri si puzzle-uri EDUCATIVEJocuri educative

Spune-ti parerea!

Spotted - Joc educativ de calatorie

Spotted - Joc educativ de calatorie

SPOTTED este jocul educativ de calatorie conceput pentru a fi o solutie viabila pentru tendinta tot mai frecventa a copilului de a cere telefonul mobil sau tableta in timpul calatoriilor cu masina.

  • Numar jucatori:   1-2 jucatori
  • Varsta recomandata:   6 - 14 ani

In aceeasi categorie

Sus