Cat de benefice sunt jucariile in educarea copiilor

Cat de benefice sunt jucariile in educarea copiilor

Copiii iubesc jucariile. Daca ai vreo indoiala in aceasta privinta, du-ti copilul intr-un magazin de jucarii. Si o sa vezi cum reactioneaza. El va gasi cu siguranta o multitudine de jucarii fara de care nu poate trai. :-)

Pentru copii, jucariile reprezinta mai mult decat distractie si joaca. Cele mai multe jucarii ofera cel putin o oportunitate pentru copii sa invete. Cele mai bune jucarii stimuleaza simturile copiilor, declanseaza imaginatia si ii incurajeaza pe copii sa interactioneze intre ei.

Bebelusii si jucariile

Bebelusii sunt dornici sa invete despre lumea care ii inconjoara , si chiar au multe de acumulat. Fiecare forma noua, culoare, textura, gust si sunet reprezinta o experienta de invatare pentru ei. Dandu-i copilului jucarii care sunt sigure si care-l stimuleaza il vor ajuta sa-si dezvolte simturile.

Sunatoarele si jucariile care fac muzica sunt favoritele celor mici. Jucariile in culori contrastante sunt fascinante pentru bebelusi, stimuleaza si dezvolta simtul vizual. Pe masura ce cresc, copilasii folosesc jucariile sa exploreze mediul in care traiesc. Jucariile au un rol important in stabilirea relatiilor dintre cauza si efect. De asemenea, au nevoie de jucarii, cum ar fi cuburile care ii ajuta sa-si creeze si sa-si dezvolte abilitatile motorii si coordonarea mana-ochi.

Jucarii pentru copii mici

Copiii mici se pot juca cu o varietate mai mare de jucarii, decat atunci cand erau bebelusi. S-ar putea sa se bucure in continuare de jucariile cu care se jucau cand erau bebelusi, iar asta e bine. Aceleasi cuburi cu care s-au jucat cu un an sau doi in urma, le pot oferi oportunitati educationale noi si diferite, pe masura ce cunostintele lor se extind. Dar de asemena au nevoie de jucarii care sunt create pentru varsta lor.

Jucariile de sortare a formelor sunt minunate pentru copiii mici. Ele ii invata pe copii sa potriveasca formele asemanatoare si ofera parintilor posibilitatea de a-i invata pe copii formele diferite. Cuburile Lego ofera oportunitatea sa invete despre culori si simetrie in timp ce isi dezolvta abilitatile motorii.

Jucarii pentru copii pre-scolari si copii de varsta scolara

Cand copiii ating varsta prescolara e timpul sa inceapa sa invete depre litere, cifre si abilitati lingvistice. Exista o multime de jucarii care incurajeaza acest tip de invatare, de exemplu puzzle-uri alfabet, jocuri cu cifre si litere, jocuri de asociere. Aceste abilitati ii vor ajuta mai tarziu cand vor merge la scoala.

Copiii care sunt la scoala, pot completa invatarea cu ajutorul jucariilor educative si distractive. Oferindu-le sansa de a se distra in timp ce invata la scoala, vor invata mai usor. Si cand copilul tau gaseste o jucarie educativa care ii place foarte mult, va avea mai multe sanse sa se joace cu ea, consolidand lucrurile pe care le-a invatat.

Copiii pot invata multe prin joc. Cand ii oferi copilului o jucarie educativa si va jucati impreuna, ii oferi copilului sansa sa se conecteze cu tine, sa invete si sa va distrati in acelasi timp. Si, facand educatia placuta iti vei ajuta copilul sa retina lucrurile pe care le invata si sa dezvolte o atitudine pozitiva fata de invatare si scoala, un lucru esential in ziua de azi.

Lasati un comentariu

*
**Nepublicat
*URL site cu http://
*
Sus